Doctor Who – praotec seriálů neztrácí sílu

06.01.2011 09:10:13
Doctor Who – praotec seriálů neztrácí sílu

Znáte Doctora Who? Ne? Chyba! Jestli máte rádi sci-fi, kvalitní herce, suchý britský humor a záhady s trochou bizarnosti, nemůžete si tuhle klasiku nechat ujít!

Doctor Who – praotec seriálů neztrácí sílu

Proč klasiku? Protože Doctor Who se začal natáčet už v roce 1963 a s krátkou přestávkou běží dodnes, což z něj dělá nejdéle vysílaný seriál na světě. Ale nebojte se, že vás tu lákám na nějaký zaprášený relikt dávné minulosti, kterému už dávno došly síly a mele z posledního. Kdepak. Doctor je mimozemšťan z rasy Pánů času (Time Lords), který cestuje prostorem i časem v neuvěřitelně technologicky vyspělé lodi, která pouze shodou okolností vypadá jako dřevěná britská policejní budka. Jo. Říkala jsem, že je to britské. A trochu bizarní.

Když Time Lord zemře, zregeneruje se s jedním zajímavým dopadem – změní se jak jeho podoba, tak jeho osobnost. Právě tento fígl scénáristům umožňuje se už desítky let držet na špičce sledovanosti a být stále originální. S původním Doctorem Who by se dnešní divák popasoval jen s obtížemi, současný sympaťák Matt Smith si oblibu získává velmi lehce, stejně jako předchůdce David Tennant.

A co je v seriálu k vidění? Třeba konec planety Země i samotného vesmíru, lidstvo za miliony let, spousta cizích světů s obyvateli, o kterých se vám ani nesnilo, a samozřejmě toulky do pozemské minulosti. Konečně se dozvíte pravdu o zkáze Pompejí (ne, nebylo to tak, jak vás učili ve škole), šílenství Vincenta van Gogha, New Yorku začátku 20. století i tvorbě Agathy Christie. Zpočátku možná budete mít problém s mírou nadsázky, se kterou seriál sám k sobě přistupuje, ale můžete mi věřit, že po pár dílech začnete být nervózní poblíž soch andělů a budete shánět sonický šroubovák! :o)

Diskuze k článku

Další příspěvky

09.12.2010

Harry Potter – tragédie v kinech

Poslední filmový díl Harryho Pottera (nebo spíš jeho první půlka) patří mezi...

10.11.2010

Shield neboli Policejní odznak - policajti, jaké jste ještě neviděli

Chcete kriminální seriál, který vás napětím rozklepe a všichni hrdinové...

Zobrazit všechny příspěvky