Avatar - zelený eko film s modrými emzáky

08.07.2010 22:01:44
Avatar - zelený eko film s modrými emzáky

3D revoluční velkofilm s dech beroucími efekty a vážným ekologickým apelem. Prý. Ještě, že mi to řekli...

Avatar - zelený eko film s modrými emzáky

Avatar tak nějak dokonale naplňuje návod „Když už to není dobré, ať je to aspoň 3D.“ Děj je skoro stejně nečekaný a plný zvratů jako Honzíkova cesta, jen chybí moje oblíbená zápletka s družstevním vajíčkem. Jsou i tací rouhači, kteří dokonce potměšile naznačují, že se Cameron lehce inspiroval, dosti kopíroval či bezostyšně vykradl Pocahontas.

Ale podívaná je to pěkná, oko každého hračičky prostě nemůže nezjihnout pohledem na tu spoustu svítících kytiček, houbiček a stromečků. Houbičky se dokonce při doteku zatahují do země! Prostě paráda.


Přesvědčte se sami v TRAILERU.


Postavy jsou přehledně rozdělené na ty hodné a ty zlé, tak se nemusíte bát, že by se vám to pletlo. Ty zlé zkouší avatary, rozkazují nesmysly, střílí, bourají, ničí, vypalují a zabíjejí. Ty hodné hopsají v zeleni, strkají svoje „vlasy“ do zvířátek, na kterých pak jezdí a létají, a někdy i vzájemně do sebe. Všichni se mají moc rádi a žijí pospolitě, družně, v souladu s přírodou a moc si vzájemně rozumí. Asi chápete, jak tohle může pokračovat. A skončit. Přesně tak. Takže si můžu dovolit i spoiler, který asi nikoho nešokuje - není se čeho bát, i přes enormní technickou zaostalost domorodců pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. Po skoro třech hodinách.

Související obrázky

Diskuze k článku

Další příspěvky

06.01.2011

Doctor Who – praotec seriálů neztrácí sílu

Znáte Doctora Who? Ne? Chyba! Jestli máte rádi sci-fi, kvalitní herce,...

09.12.2010

Harry Potter – tragédie v kinech

Poslední filmový díl Harryho Pottera (nebo spíš jeho první půlka) patří mezi...

10.11.2010

Shield neboli Policejní odznak - policajti, jaké jste ještě neviděli

Chcete kriminální seriál, který vás napětím rozklepe a všichni hrdinové...

Zobrazit všechny příspěvky